marți, 3 iunie 2008

Noi punem DRAGOSTEA pe primul loc!



La începutul fiecărui an, în luna februarie, pe tot întinsul planetei, bomboane de ciocolată, flori şi cadouri diferite sunt dăruite între îndrăgostiţi, în numele Sfântului Valentin.
Cine este acest misterios sfânt şi de ce sărbătorim acest eveniment?
Istoria zilei Sfântului Valentin (14 februarie) este învăluită în mister, însă cert este faptul că, odată cu sosirea primăverii, reînvie sentimentul iubirii. Sărbătoarea dragostei, după cum ştim azi, îşi trage rădăcinile din cultul creştin a Romei antice, iar Biserica Catolică recunoaşte cel puţin 3 sfinţi derivaţi din numele Valentin.
O legendă, ne dezvăluie că Valentin a fost un preot din Roma, care a trăit în secolul al III-lea. Când Împăratul Claudius al II-lea a hotărât întărirea forţelor militare cu soldaţi burlaci şi a scos în ilegalitate convenţia religioasă între un barbat şi o femeie, Valentin, realizând inechitabilitatea documentului, a sfidat actul şi a continuat să unească destinele tinerilor îndrăgostiţi, în secret. Când taina acestuia a fost descoperită, Împăratul a ordonat executarea preotului.
O altă poveste, ne mărturiseşte că Valentin a fost ucis deoarece a încercat să ajute creştinii să scape de crudele persecuţii ale romanilor.
Conform unei alte legende, Valentin a fost primul om care a trimis o felicitare de dragoste. Aflat în temniţă, Valentin s-a îndrăgostit de fiica paznicului care-l vizita. Înainte să moară, se spune, că i-a scris o scrisoare de dragoste pe care ar fi semnat-o „from your Valentine” (de la simpatizantul tău), expresie care se foloseşte şi azi.
Cu toate că adevărul din spatele legendelor este înceţoşat, semnificaţia festivităţii celui mai puternic sentiment subliniază armonia, eroismul şi, cel mai important, romantismul acţiunilor lui Valentin. Nu este de mirare că, în periada medievală, Valentin a fost unul dintre cei mai sărbătoriţi sfinţi în Anglia şi Franţa.
Astfel, Ziua Îndrăgostiţilor a călătorit prin timp şi a ajuns până-n zilele noastre.
Sentimentul de dragoste a fost readus la viaţă, şi în acest an, de către Organizaţia de Tineret a Partidului Social Democrat. Ziua Îndrăgostiţilor, sărbătorită conform tradiţiilor americane, a debutat prin campania promovată de social democraţi „Noi punem dragostea pe primul loc”. Evenimentul a vizat în special studenţii, astfel că în seara zilei de 14 februarie, membrii TSD au distribuit în complexele studenţeşti pliante cu peste 3 000 de prezervative. În acest mod, îndrăgostiţii au avut şansa de a câştiga o cină romantică prin trimiterea unui simplu sms cu răspunsul la întrebarea: „Cine pune dragostea pe primul loc?”. Fericita câştigătoare a fost desemnată prin tragere la sorţ, Lador Anamaria care a sărbătorit împreună cu iubitul ei în stil românesc, de Dragobete, la restaurantul Sinaia din Cluj Napoca. Prin intermediul acestei campanii, Organizaţia de Tineret a PSD-ului încearcă să tragă un semnal de alarmă în rândul tinerilor, cu privire la sexul neprotejat şi la problemele de sănătate cu care se confruntă populaţia în lipsa unei educaţii sexuale pe măsură. Această campanie a fost realizată în colaborare cu Serviciul de Promovare a Sănătăţii din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică şi de Centrul de Referinţă în Planificarea Familială Cluj. La această acţiune au participat atât membri TSD, seniorii, cât şi consilierii locali şi vicepreşedinţii Partidului Social Democrat. Cu aceeaşi ocazie, organizaţia TSD Gherla a organizat o petrecere în clubul Extaz, unde tinerii s-au distrat şi au participat la diverse probe, la final fiind recompensaţi cu premii din partea social democraţilor. Campania din acest an a avut succes şi a fost îmbrăţişată de tineri cu entuziasm, la fel ca şi oricare altă acţiune organizată de membrii TSD.




Apopi Mariana Diana

Un comentariu:

Senatoru' spunea...

A fost o actiune de succes, pacat insa k nu au fost alaturi de noi mai multi membri :(