vineri, 20 iunie 2008

Un nou capitol al Organizaţiei de Femei PSD Cluj-Napoca

Începând cu ora 17.00 a zilei de miercuri, 26 martie 2008, la sediul PSD Cluj-Napoca, s-a desfăşurat Conferinţa Municipală Organizaţiei de Femei PSD Cluj-Napoca, cu scopul de a alege o nouă structură de conducere.
Ordinea de zi a şedinţei a cuprins prezentarea Raportului de activitate a Organizaţiei de Femei a PSD Cluj-Napoca, de la alegerile precedente şi până în prezent, prezentarea programului cu acţiunile propuse pentru perioada 2008-2010: direcţii majore şi obiective.
Principalele realizări ale Organizaţiei de Femei au fost: traininguri ce au avut ca temă îmbunătăţirea reprezentării femeii în politică (în acest sens, reprezentantele PSD Cluj-Napoca au participat, alături de colege din Organizaţia de Femei a Partidului Democrat şi Partidului Naţional Liberal, la un program de dezbateri organizat de Asociaţia „Artemis” cu tema „Egalitatea de şanse”), dezbateri cu teme medicale („Osteoporoza” – prezentare făcută de dr. Angela Barbu şi dr. Codruţa Lencu, „Neuroastenia” – prezentare făcută de dr. Camelia Bakri, „Afecţiuni cardiovasculare” – prezentare făcută de dr. Camelia Bakri). De asemenea, tema majorării pensiilor a reprezentat un punct important în activitatea PSD-istelor, şi au fost marcate prin întâlniri pe această temă, la care a participat dl. Iacob Moholea de la Direcţia Judeţeană de Pensii. Raportul de activitate a reamintit şi de întâlnirile de socializare ce au avut loc cu ocazia Sărbătorilor de Paşte, care au devenit deja o tradiţie în cadrul Organizaţiei Municipale PSD. Sărbătorile de Crăciun nu au trecut fără ca Organizaţia de Femei să nu organizeze Serbarea Pomului de Iarnă, prilej cu care copiii participanţi au primit cadouri chiar de la Moş Crăciun.
În fiecare an, de 1 iunie, au fost organizate concursuri sportive care s-au desfăşurat în parcul I.L.Caragiale, iar participanţii au fost premiaţi.
Pentru perioada următoare, accentul se pune pe unul dintre principalele obiectivele ale Organizaţiei – obţinerea de cât mai multe voturi favorabile partidului la alegerile locale şi parlamentare. Realizarea de analize privind situaţia pensionarilor cu probleme sociale, a situaţiei copilului şi a femeii în societate şi îmbunătăţirea statutului lor în cadrul acesteia, acţiuni concrete de protecţie socială a categoriilor defavorizate, promovarea solidarităţii umane, a spiritului comunitar de intrajutorare, acţiuni de sprijin în perioada de opoziţie: atitudini şi acţiuni specifice femeilor care să sancţioneze politicile antisociale promovate de actualul Guvern, în special în domeniul sănătăţii, familiei, copilului, al persoanelor vârstnice, dar şi al celor tinere, sau care nu au un loc de muncă şi nici perspectiva de a-l obţine, sunt doar câteva din acţiunile ce se propun pentru realizare în perioada 2008-2010.
După cuvintele de laudă şi încurajările, pentru perioada următoare, primite din partea unor membri ai conducerii municipale şi judeţene a PSD, reprezentantele sexului frumos din partid şi-au ales noua conducere.
Preşedinte la Organizaţia de Femei a PSD Cluj-Napoca a fost desemnata, conform votului, doamna Delia Vitan, care se află la al doilea mandat, în timp ce Consiliul Municipaleste compus din: Albu Sanda, Anastase Claudia, Bakri Camelia, Barbu Angela, Boncea Viorica, Borşan Laura, Brânzan Diana, Brehar Raluca, Brustur-Chirilă Luminiţa, Burduhos Rozalia, Cherecheş Nicoleta, Ciupe Lia, Creţu Stela, Crişan Maria, Groza Emilia, Ionescu Mariana, Măgurici Claudia, Moroşan Viorica, Mureşan Delia, Ploscar Loredana, Pojar Adina, Pop Laura, Rădulescu Elena, Rusu Maria, Stroia Alexandra, Şumlea Dorina, Târnovean Ana, Vitan Delia şi Zamfiroiu Mădălina.
Prima întîlnire a noului Consiliu Municipal al Organizaţiei de Femei PSD Cluj-Napoca, a hotărât ca din Biroul organizaţiei să facă parte : Vitan Delia – preşedinte, Brehar Raluca, Bakri Camelia şi Albu Sanda – vicepreşedinte, Boncea Viorica – secretar şi Brustur-Chirilă Luminiţa, Crişan Maria şi Zamfiroiu Mădălina – membre ale Biroului Executiv.

Mult succes noii echipe şi fie ca toate obiectivele propuse să reprezinte o realizare la prezentarea următorului Raport de activitate.




Stroia Alexandra


Niciun comentariu: