vineri, 8 februarie 2008

Vot + uninominal = Energizant

Traian Băsescu a declarat că votul uninominal este singura soluţie pentru a îmbunătăţi calitatea clasei politice, pentru a încheia democraţia de tranziţie.
Pentru preşedintele tuturor românilor, sistemul uninominal neconcluzionat în data de 25 Noiembrie, a.c., este cel pe care şi P.S.D. l-a oferit spre studiere tuturor partidelor politice din ţara în 2005, care se pare că a dezavantajat sistemul de vot uninominal şi ar fi favorizat bipartidismul (existenţa a două partide –unul de dreapta şi altul de stanga–, aici se observă începutul acestei separări, dintre P.D. şi P.S.D., plus eliminarea P.R.M.-ului din circuitul politic, în fapt ceea ce şi-a dorit din totdeauna Băsescu). În 2003, acesta a susţinut că nu va lua în considerare sistemul electoral majoritar 50+1, ci doar o îndeplinire a majorităţii voturilor pentru trecerea uninominalului.
Mircea Geoană, preşedintele partidului, a declarat că refuză ca P.S.D. să participe la consultările iniţiate de Traian Băsescu, în urma rezultatului referendumului din 25 noiembrie, datorită faptului că, în mod „ipocrit şi nefiresc”, şeful statului nu a amintit deloc, în campania pentru referendum, că a supus voinţei electoratului un proiect de lege promovat de social-democraţi. Şi deasemenea, P.S.D. nu este dispus să participe alături de P.D. la o asemenea consultare, acuzându-i pe democraţi de „ipocrizie”, deoarece aceştia au anunţat că vor depune la Parlament un proiect de lege pe votul uninominal similar celui avansat de PSD, deşi în Comisia de Cod Electoral au votat împotriva variantei social-democraţilor.
Mircea Geoanaă a trimis Preşedintelui, în data de 27 Noiembrie, a.c., o scrisoare deschisă în care a anunţat decizia P.S.D. în ceea ce priveşte refuzul invitaţiei lui Traian Băsescu la consultări.
Ameninţările şmecheraşului de la căpătâiul ţării faţă de punerea în funcţi
une a noului motor G.T.3 (cabinetul lui Călin P.T.), preconizează că unii oameni ai liberalilor vor fi demişi şi introduşi alţii noi, şi anume ”storcătorii de struguri” de la P.D., P.L.D. şi U.D.M.R., chiar dacă la discuţiile cu Preşedintele s-au aflat şi reprezentanţii minorităţilor naţionale, din 28 Noiembrie, a.c.
După cum se poate observa, dreapta „popularilor europeni” (P.D. + P.L.D.= P.D.L.) şi stânga „socialiştilor europeni” (P.S.D.) vor fi cele două „mâini” cu care se va decide razmeriţa şi soarta oamenilor, din ţara românească.
Acest sistem de "uninominal" susţinut de Preşedintele Băsescu, este psd-izat, iar cel de care vorbeşte toată presa natională „a lui Tariceanu” este mai simplu, care prevede ca jumătate din mandate să fie distribuite la nivelul circumscripţiilor uninominale, iar restul revine, circumscripţiilor electorale unde votul e proporţional.
În urmă cu 10 ani, partidele de stânga conduceau în Europa, iar acum în Germania şi Franţa, cancelarul conservator Angela Merkel şi preşedintele Nicolas Sarkozy au preluat idei ale stângii, dar şi politicieni din rândul acesteia pentru a duce dinspre mal înspre mare, democraţia dreptei.
Mentalitatea românului este 1% indiferentă, iar 99% indiferenţă faţă de cetăţenii ţării sale. Stiţi cum se spune, cine e mare vrea sa fie şi mai mare. Această vorbă a românului se potriveşte cu viziunile unor politicieni din ziua de azi.
În urmă cu un an, aveam un articol care prezenta ce înseamnă oligarhia de partid, articol pe care nu l-am publicat întru-cât ar fi iscat procese de conştiinţă câtorva dintre membrii social-democraţi cu solniţa deasupra capului. Cei care l-au frunzărit atunci când au avut ocazia sa-l aibe în posesia lor, stiu la ce mă refer... !!! Colegii ştiu de ce!!!
Cine va fi preşedintele României după Traian Băsescu? Ţara este pregătită să mai aibe un uzurpator de ţară, un dictator şi un nelegiuitor?
Ce a ajuns România, în aceşti 4 ani, de când un preşedinte se joacă „ţurcă” cu „populaţia” ţării? Să vorbim pe şleau, oare suntem multumiţi că N.A.T.O. „se scaldă la mare cu O.B. Laden” şi că Băse a instaurat democraţia românească, cea originală, înfăptuitoare de „ciumă şmecherească”?
La Cotroceni există un tovarăş care se vrea un nou dictator şi multilateral cunoscător de toate, ruşine să ne fie... pentru că îi permitem să ne închidă gura, nouă, social-democraţilor clujeni.
Aveţi timp sa beţi energizantul lui Băse...
Nu disperaţi, să trăiţi şi să nu îmbătrâniţi ...


Mihalyi Flaviu

Niciun comentariu: